söndag 26 oktober 2008

Hedemora Spökfreda´

Gig i Hedemora inför något hundratal skrikande barn och ungdomar, samt ett gäng vuxna. Utomhusgig i höstkylan. Lite mörkt, men bra stämning. Roligt var också att jag syntes över hela stan. Mitt ansikte var på omslaget av gratistidningen "Annonsbladet", en av huvudsponsorerna för kvällen. Så var man än gick så syntes min tunga med en råttfälla.

Tack Carolina på Elkedjan i Hedemora för bilden på logen. Jag glömde fota den själv.

måndag 20 oktober 2008

Ytterligare en sväng till Barnkanalen

Var nere i Malmö en sväng igen för att deltaga i ett program på nämnda kanal. Som vanligt är allt superhemligt, men jag återkommer med datum för sändningstider osv.

Logen var trevlig och tillfixad. Dock inte bara för min skull, utan för att Dolph Lundgren bott där ett par dagar tidigare.

lördag 18 oktober 2008

Wiks Slott med Dan Meyer

Fantastiskt roligt att få chansen att uppträda med en sådan världsartist som Dan Meyer, en fantastisk artist och människa. Att dessutom uppträda på ett så pass trevligt ställe som Wiks slott gör inte saken sämre! Både publiken och vi mådde riktigt bra.
















Bilderna är tagna av Tobias Hellström.

fredag 17 oktober 2008

Presskonferens SSAI


Känn er välkomna att fota och/eller skriva om detta event!

torsdag 16 oktober 2008

All min trovärdighet som svärdslukare är borta!

De senaste två dagarna har ag varit på inspelning för TV-programmet "Doktor Åsa". Jag får såklart inte prata för mycket om vad som händer i avsnittet jag medverkar i, men jag kan ju tala om att jag bland annat gjorde en gastroskopi, där man kör ner en kamera i halsen på mig och kollar hur jag ser ut i magen. Hur det gick? Läs rubriken.

Återkommer med sändningsdatum.

måndag 13 oktober 2008

Musikvideon till "Far & Son" är klar

...och så här ser den ut: (Jag är snubben som blåser eld nånstans i mitten av videon)

fredag 10 oktober 2008

MIn, bara MIN!

Fick idag reda på att en välkänd svärdslukare från USA använder min röntgenvideo när jag slukar svärd på sin hemsida, som att det vore han som var med på videon. Mycket intressant... Nåja, om ni ser denna video någonstans, så vet ni att det är er Orthae, ingen annan som figurerar i den.

lördag 4 oktober 2008

Rampljuset, Barnkanalen

Så, nu sitter jag på tåget tillbaks till Stockholm. Har varit i Malmö för inspelning av en liten tvåochenhalvminutsgrej till Barnkanalens "Rampljuset", en ganska trevlig "talangtävling" där publiken, det vill säga barn i åldrarna 9-12 år, bestämmer vilken artist som är bäst och därmed går vidare i tävlingen. Artistansvarige för programmet ringde i förrgår och hade ett avhopp, så de ville att jag skulle komma istället, så helt oförberedd "tävlade" jag mot tre riktigt duktiga artister. Vilka, och hur det gick, får ni se i programmet som sänds någon gång i början av November. Jag får återkomma med datum, vet ej själv nu. I logen fann jag min totala motpol. En stretchande handståendeartist vid namn Jens. Rätt var det var stod han på händerna, eller hade vänt ut och in på sig själv. Se bilden.

fredag 3 oktober 2008

Den hungrige fakiren

Gig igår för ett ordenssällskap. Har uppträtt för dem vid ett tidigare tillfälle för några år sen, på en välgörenhetsbal. Kul att de ville ha mig tillbaks. Tyvärr blev giget uppskjutet en timme, så alla restauranger med hyggligt nyttig hämtmat hade stängt när jag skulle röra mig hemåt. Man blir ganska hungrig av att inte äta någonting på en hel dag. Nåja, idag blir det till att packa. Ska ner till Malmö imorgon för att spela in en grej för Barnkanalen.

onsdag 1 oktober 2008

Finkulturen strikes back!

Tyvärr blir det inget gig i Umeå i år, vilket det har varit på ungdomsgården Galaxen vid halloween de senaste fem åren. Orsaken är att Umeå blivit kulturstad i år, och politikerna tycker inte att det finns plats för disco och fulkultur för ungdomar i högstadiet i och med detta. Ungdomarna ska in i de fina salongerna och invigas i "Riktig" kultur. Inget fel med detta... Men lycka till! De som tror att ungdomarna kommer bli gladare och bättre av det, kommer jag vara den första att skratta i ansiktet och säga "Amen vatrodderu rå?" Det är skrämmande hur ungdomar behandlas. Ingen ser till ungdomarnas behov, utan man ser till de vuxnas vanföreställningar om ungdomars behov. Helt fantastiskt! Jag tycker, även jag, att ungdomar ska få ta del av all sorts kultur, men genom att förbjuda någonting de gillar för att tvingas in i annat, vägrar jag tro är rätt taktik.

Mitt utlägg bottnar inte alls i besvikelse för ett uteblivet gig, det har jag råd med. Frågan är om Umeå och Umeås ungdomar har råd med att göra sig av med "fulkulturen". Jag har mycket att säga när det gäller verksamhet på fritidsgårdar och de eldsjälar som arbetar där, och det kommer jag med största sannolikhet att göra mer i framtiden. Men så länge, Fritidsledare och ungdomsarbetare: Fakiren Orthae står på er sida och kommer så att göra!!!

/Orthae - Larvig Fulkultur